Üzümler, dalından ayrıldığında hızla bozulmaya başlayabilir. Sapları, üzümleri dış etkenlerden korur ve su kaybını önler. Üzümleri mümkünse dalından ayırmadan saklamak en iyi yöntemlerden biri olacaktır. Pazar veya marketten aldığınız üzümleri dalından ayırmadan buzdolabına koyun.
Üzümleri saklamadan önce yıkamaktan kaçının. Su, üzümlerin yüzeyinde bulunan doğal korumayı ortadan kaldırır. Üzümleri yıkamak yerine, tüketmeden hemen önce yıkamak daha doğru bir yöntemdir. Bu sayede üzümleriniz daha uzun süre taze kalır ve bozulma süresi uzar.
Birçok besini saklarken genellikle hava almaması gerektiği söylenir. Ancak üzümleri muhafaza etmek için hava almasını sağlamak çok önemlidir. Hava alabilen kaplar, üzümlerin nefes almasını sağlar ve fazla nemi dışarı atarak çürüme riskini azaltır.
Üzümler, soğuk ve kuru ortamda saklandığında daha uzun süre taze kalır. Üzümleri buzdolabının sebzelik bölümünde saklayabilirsiniz. Ayrıca üzümleri buzdolabına yerleştirirken birbirine çok yakın olmadıklarından emin olun.
Bir demet üzümde çürük veya ezilmiş bir üzüm varsa diğer üzümleri de hızla bozabilir. Üzümleri saklamadan önce aralarında çürük veya hasarlı olanları ayıklayın. Çürük üzümler, etrafındaki diğer üzümlere bakteri yayabilir.
Üzümleri saklamadan önce kısa bir süre karbonatlı suda bekletebilirsiniz. Normal şartlarda su ile teması önerilmese de karbonat üzümlerin üzerindeki mikropları temizleyerek daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilir.