12.07.2017 - 12:30 | Son Güncellenme:
100 gram başına 79 mg magnezyum içeren ıspanağı mümkün olduğunca yemeklerinize dahil edin. Özellikle çiğ hali daha fazla magnezyum barındırır. Hamile ve emziren anneler için de çok iyi bir magnezyum kaynağıdır.
Kabak çekirdeği, magnezyumun lezzetli ve besleyici bir kaynağıdır. 1 su bardağı kabak çekirdeği günlük magnezyum ihtiyacının %50’sini karşılar.
Herkesin hayatına dahil etmek istediği ancak diyetini bozma korkusuyla kaçındığı çikolatanın özellikle kadınlarda menstrüasyon dönemlerinin vazgeçilmez krizi haline geldiğini; bu krizi kakao oranı %60 ve üzerinde olan bitter çikolatayla daha az kalori daha çok yararla atlatabileceğinizi biliyor muydunuz?
Her besinle karıştırıldığında tat olarak uyum sağlayabilen avokado, sağlıklı yağların mükemmel bir kaynağıdır. 100 gram başına 29 mg magnezyum içerir.
Bütün tahıllar, magnezyum içeriği ile bilinirler; ancak az miktarda tahıl ürünü, kahverengi pirinç kadar sağlıklıdır. Her 100 gram başına 43 mg magnezyum içerir. Glutensizdir, bu nedenle gluten hassasiyetine sahip olanlar için bile iyi bir alternatif olabilir.