Sütü mayalama işlemi için her şey hazır. Bunun için ilk olarak 1 kâsenin içinde olan 1 buçuk yemek kaşığı taze yoğurdun üstüne, sütten birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra direkt sütün içine döküp tahta kaşıkla karıştırın.
Çok fazla karıştırmadan tencerede ya da cam kavanozlara mayalanması için bırakabilirsiniz. Ancak buradaki en önemli detay kapaklarda. Cam kavanozlara döktüyseniz kapaklarını kapatmalı, tencere de bıraktıysanız tencerenizin kapağını kapatmalısınız.
Bu işlemden sonra 2 türlü mayalama sürecini başlatabilirsiniz. İlk yöntemde oda sıcaklığında bir kenara alarak üstünü bezle sarabilirsiniz. İkinci yöntemde ise sıcak olan bir fırının içine koyarak mayalamasını sağlayabilirsiniz. Yoğurt mayalama sürecinde bütün adımları dikkatli bir şekilde uyguladığınız takdirde taş gibi bir yoğurt elde etmek mümkün.