08.09.2024 - 15:29 | Son Güncellenme:
Turşu suyu tavsiye edilen miktarda tüketilmeli. Turşu suyu karaciğer yağlanması gibi hastalıkların önüne geçer ve vücutta kanser oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Turşu suyundaki faydalı bakteriler, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve çeşitli bağırsak sorunlarını önlemeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda etkili olan antioksidanlar turşu suyunda da bol miktarda bulunur.
Turşu suyu, probiyotik bakteriler içerir ve bu bakteriler, sindirim sistemini dengelemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Turşu suyu aynı zamanda magnezyum açısından da zengindir. Magnezyum, kas fonksiyonları, sinir sistemi ve kemik sağlığı için son derece önemli.
Özellikle bacak ve eklem ağrılarını dindirerek, daha rahat bir uyku sağlayan turşu suyu, yatmadan önce 1 fincan tüketilebilir. Turşu suyu ayrıca kan şekerini düzenler. Yemeklerden sonra da bir fincan turşu suyu tüketmek sindirim sistemi için oldukça etkilidir.
Ev yapımı turşu zengin içeriğiyle sağlık için pek çok faydaları olan bir besindir. Ancak bol miktarda sodyum içerdiği için kontrollü olarak tüketilmesi gereken turşu suyu, içeriğindeki lif yoğunluğu ile bağırsak dostu olarak biliniyor. Turşu suyu, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle kış mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yiyecek.
Yüksek miktarda tuz içeren salamura, turşu, şalgam suyu gibi besinler, alkol ya da fazla karbonhidrat içeren besinler tükettiğinizde vücudunuzda ödem artışı olabilir. Günlük tüketmeniz gereken tuz miktarı 6 gram ve sodyum miktarı ise 2,4 gramdır.
Turşu suyu yapımı için sirke ve tuz oranı doğru kullanılmalı. Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmuyor. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlamanız mümkün.