13.03.2024 - 11:27 | Son Güncellenme:
Duştan sonra duş perdesini açmak, kurulamak ve ıslak havluyu asmak neredeyse istemsiz bir harekettir. Maalesef bu oldukça sağlıksız bir alışkanlık. Havlunun ıslak kıvrımlarında bakteriler kolaylıkla çoğalabilir ve toplanan duş perdesinin kıvrımlarında küf oluşabilir. Bu nedenle ıslak havlularınızı açılmadan kurumaya bırakmak ve duş perdenizi kuruyana kadar uzatmak daha iyidir.
Pek çok filmde, en havalı karakterler genellikle arabanın ön koltuğunda ayakları gösterge paneline dayalı olarak otururken filme alınır. Gerçek şu ki bu pozisyon çok tehlikelidir. Bir araba kazası sırasında bu durumun korkunç olmasının yanı sıra, farkında olunması gereken daha küçük bir kötülük daha vardır: fren yapmak. Ayaklarınızı yüz hizasında tutmak, arabanın aniden fren yapması veya durması durumunda yüzünüzün dizlerinize çarpacağı anlamına gelir. Çenenizin ve dizlerinizin çarpışması kemik kırılmalarına ve son derece uzun ve zorlu bir iyileşme sürecine yol açabilir.
Birçoğumuz güne başka bir şeye geçmeden önce mutfağa gidip bir fincan kahve yaparak başlıyoruz. Bu, tüm dünyada çok yaygın olan bir alışkanlıktır. Tek bir sorun var; çoğumuz aç karnına bir fincan kahve içeriz. Kahvenin faydaları olduğu kadar bazı zararları da vardır. Bunlardan biri, kahveyi aç karnına içtiğinizde mide yanmasına ve sindirim sorunlarına neden olabilmesidir. Uzmanlar kahveyi yalnızca kahvaltıdan sonra veya gün ortasında içmenizi tavsiye ediyor.
Diş hekimleri patlamış mısırın dişlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Küçük patlamış mısır parçacıkları dişlerinizin arasına sıkışır ve düzenli bakımla bile onlardan kurtulmak çok zordur. Dikkate alınması gereken bir diğer husus da patlamış mısırın yağ oranının çok yüksek olmasıdır. Bir dahaki sefere film izlerken patlamış mısır sipariş etmemeye çalışın; patlamış mısırsız bir filmin de aynı derecede keyifli olduğunu fark ettiğinizde şaşırabilirsiniz.
Eğer araba sahibiyseniz, arabanızın içinde bir şişe su bulundurma olasılığınız oldukça yüksektir. İster acil durumlar için ister sadece su alımınızı artırmaya çalıştığınız için su şişesini elinizde tutuyor olun, bunun özellikle yaz aylarında oldukça tehlikeli bir alışkanlık olduğunu unutmayın. Şişedeki su mercek görevi görür ve güneş ışığı ona ulaştığında özellikle de şişe karanlık bir yüzeydeyse yangına neden olabilir.
Bir gözenek aşırı yağla tıkandığında sivilce ortaya çıkar. İşte o zaman iltihaplanma süreci başlar. Eğer vücut sağlıklıysa zararlı bakterilerle savaşmak için beyaz kan hücreleri gönderir. Bu nedenle cildin bu kısmı kırmızıya döner. Sivilceyi patlattığınızda gözeneklerin kenarları hasar görür. Sonuç olarak bakterilere karşı daha duyarlı hale gelir. Ayrıca sivilceleri sıkarken elleriniz kirliyse yaranın enfeksiyon kapması riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Fotoğraf çekerken dikkatiniz çektiğiniz şey yerine fotoğrafın kendisine odaklanıyor. Sonuç olarak, unutulmaz bir fotoğraf veya videoya sahip olacaksınız ancak gerçek izlenimleriniz oldukça sıkıcı olacaktır.
Yastığın altında şarj olan telefon yangına neden olabilir. Sorun, şarj olan bir telefonun ısınabilmesidir. Yeni cep telefonu modellerinin gelişmesine rağmen, genel sıcaklığı önemli ölçüde artırabilen pilli akıllı telefonlar hala mevcut. Bu, cihazın veya şarj cihazı kablosunun alev alabileceği anlamına gelir. Şarj olan telefon yastığınızın altındaysa yaralanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.