İftarda yemeğe ilk olarak çorba ile başlayın.Daha sonra 5 dk mola verin. Çorbadan sonra mola vermek ana yemeğe geçtiğinizde daha az yemek yemenizi sağlayacaktır. Ana yemeğe geçtiğinizdebalık, tavuk, hindi, yoğurt, taze az yağlı peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 yumurtanın sarısı ile yapılmış maydanozlu ve lorlu omlet gibi protein bakımından çok zengin besinleri tüketerek yemeğinize devam edebilirsiniz. Ramazanda ancak 10 günde 1 yağsız kırmızı et tüketebilirsiniz.
Ara öğünde yaklaşık 3 dilim dil peyniri,1 adet yeşil elma, 4 adet ceviz, 11 adet fındık tüketmeniz yeterli olacaktır.
Bir bardak süt içerisine 2 tatlı kaşığı keten tohumu, 6 kaşık soya müsli gevreğiyle sahuru tamamlayabilirsiniz. İftar menüsü için haftada sadece bir gün dilediğinizi yemekte özgürsünüz. Haftada bir gün olmak kaydıyla 1 ara öğünde de cevizli güllaç tüketebilirsiniz.