Çatalın üzerini süslemek bu leziz hamur işinin cazibesini artıran önemli detaylardandır. Bu nedenle 1 adet yumurta sarısıyla yaptığınız leziz çatalın üzerine çörekotu ya da susam gibi tohumlar ekleyebilirsiniz.
Un hariç bütün malzemeler bir kaba eklenmeli ve iyice karıştırılmalıdır. Ardından yavaş yavaş un eklenmeli ve ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilmeli. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlanmalıdır.
Bu aşamada çatalın şekli verilmelidir. Daha sonra hamur, yan duran bir U harfi şekline getirilerek iki ucunu birleştirilmeli. Ortalarını dışa doğru bombeleştirerek fırın tepsinize dizilmelidir. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam isteğe bağlı olarak serpilebilir.
180 derecede, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilmelidir. Süre sonunda fırından alınarak çayla servis edilebilir.
Çatal yapımı için elbette püf noktaları vardır. Bunlardan ilki kullanılacak malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olmasıdır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Un kontrollü şekilde ve elenerek koyulmalı.