800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış), 1 su bardağı un, tuz, toz veya pul biber yeterli. Kızartma için de 3 su bardağı sıvı yağ işinizi görecektir. Servis ederken ciğerin yanına soğan piyazı yaparak lezzeti artırabilirsiniz. Bunun için kuru soğan, kimyon, maydanoz, sumağa ihtiyacınız var.
Ciğer için yapılacak en güzel temizlik hamlesi suyla temas değil, zarını temizlemektir. Zarını temizlediğiniz ciğerleri süzgece alıp iyice süzün. Bu esnada kızartma yağını, tencereniz alıp kızmasını bekleyebilirsiniz. Daha sonra ciğerleri bulamak için derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırarak devam edin.
Bu aşamada ciğerlerin unlu ve baharatlı karışıma bulanması ve her yerinin kaplanmasına özen gösterin. Yağ kızdıysa unlarını silkelediğiniz ciğerleri dikkatli şekilde kızartabilirsiniz. Ciğerleri kızardıktan sonra yağ ile temasını mümkün olduğunca kesmek için, onları süzmeniz iyi olacaktır. Geriye sadece elinizdeki ciğer bitene kadar aynı işlemi tekrarlamak kalıyor.
Mis gibi Arnavut ciğeri hazırsa sunum için bir ona en çok yakışacak basit tarifi kullanabilirsiniz. Meşhur ciğercilerin, ciğerin yanında getirdiği vazgeçilmez sumaklı soğan, üzerine kimyon ve maydanozla buluşabilir. İşte kolay ve lezzetli Arnavut ciğeri tarifiniz hazır. Afiyet olsun!