Ancak hızlı bir çözülme süresine ihtiyacınız varsa, mikrodalgada çözmek en iyisidir. Mağaza ambalajlarının tamamını çıkarın (genellikle ısıya dayanıklı değildir).
Eti mikrodalgaya dayanıklı bir kaba koyun ve üzerini gevşek bir şekilde streç filmle kapatın. Mikrodalga fırınınızın buz çözme özelliğini seçin veya manuel olarak yüzde 30 güç ayarına getirin.
Mikrodalganız otomatik olarak dönmüyorsa, kabı buz çözme işleminin yarısında döndürün. Ayrıca mikrodalganızın kullanım kılavuzunu da kontrol etmelisiniz; bu kılavuzda çözülme için uygun ayarlar hakkında bilgi verilmektedir.
Mikrodalgada çözdüğünüz kıymanın hemen pişirmeniz gerek. Çünkü çözülme sırasında bazı bölgelerin pişirme işlemine başlayabilir. Bu, yiyeceğin bazı kısımlarını bakterilerin hızla çoğaldığı sıcaklıklara yaklaştırır.