Hedef gözlükten bağımsız yaşamayı sağlamaktır. Esas istemediğimiz durum lazer sonrası aynı numaraya gözün geri dönmesidir.
Bu artık günümüzde gelişen teknoloji ile doğru tanı koymak, karar vermek ve ileri cerrahi yöntemler sayesinde çok az, çok nadiren görülüyor” dedi.
Ancak lazer olduktan yıllar sonra gözlük takmaya başlamanın altında 2 neden bulunduğunu belirten Doç. Dr. Kılıç sözlerine şöyle tamamladı:
“Yıllar önce yapılan lazerde hedef olarak uzak görmeyi düzeltmek hedeflenmiştir. Ancak yaş ilerledikçe yakını görme doğal olarak 45 yaş sonrası bozulacaktır.
Yakın gözlük kullanmak kaçınılmazdır. Bu durum lazer cerrahisi olmayanlar için de geçerlidir.
İkinci sebep de yıllar önce lazer olan bir gözde numara gözlük kullanacak kadar kısmen geri döndüyse ameliyattan önce bazı risk faktörleri taşıyor olabilir.
Mesela numarası çok yüksektir ya da göz iyileşme sırasında ufak da olsa farklı bir cevap verebilmektedir. Bu durum görme kaybı anlamını taşımaz.
Endişelenecek ilerleyici seyreden bir durum değildir. Belki nadiren ince bir gözlük camını kısmen kullanarak devam edilebilir."