Öncelikle eklem ağrıları için kullanılacak lahana yapraklarının taze olması şart. Araştırmacılar zarar görmüş lahanaları çıkardı ve yaprağın orta kısmındaki sert sapı kesti. Geriye kalan lahanaları da su ile yıkayıp kuruttu.
Her lahana yaprağı vakumlu plastik bir torbaya ayrı ayrı yerleştirildi. Kullanımdan bir hafta önce 3 derecelik buzdolabında bekletildi. Katılımcılara her hafta vakumlu paketlerde iki veya üç lahana yaprağı verildi. Katılımcıların yaprakları dizlerinin üzerine koymadan önce bir şişe yardımıyla ezmeleri söylendi.
Özellikle diz ağrısını hafifletmek için lahana yapraklarını deneyebilirsiniz. Sood, lahana yapraklarının eklem ağrısı için kullanımını destekleyen kanıtların sadece anekdot niteliğinde olduğunu belirtti.