Bu yemiş, enfeksiyonlu hücrelerin vücuttan idrar yolu ile atılmasına destek olur. Hücrelerin mutasyona uğramasının engellenmesine de yardımcı olan turna yemişi, vücuttaki ürik asit miktarını dengeleyici özelliklere sahip. Turna yemişi, damarların toksinlerle tıkanmaması için de önemli rol oynar.
Son derece güçlü bir antioksidan kaynağı olan turna yemişi aynı zamanda A, C ve E vitaminlerini de içeriyor. Betakaroten, demir ve lif açısından da zengin olan turna yemişinin mevsim geçişlerinde kullanılması da sağlık için önemli bir avantaj sağlayabilir.
Cranberry ekstresinin varfarin gibi kan sulandırıcı ilaçlarla kullanıldığında hayati tehlike yaratabileceğine dair bulgular var. Bu nedenle böbrek taşlarını oluşturan temel maddelerden biri olan oksalat molekülünü de yoğun miktarda içerir. Bazı ilaçlarla kullanıldığında da ilaçların yan etkilerini artırabilir. Tuna yemişi tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışılmalı.
Genel olarak suyu yapılarak tüketilen bu yemiş günde bir su bardağı olarak tüketilmeli. Her besin tüketiminde olduğu gibi bu yemişin tüketiminde de aşırıya kaçılması faydadan çok zarar verebilir. Tüketicilerin günlük tavsiye edilen meyve alımını karşılamasının yanı sıra, turna yemişinin ideal porsiyonda tüketilmesi idrar yolu enfeksiyonlarının azaltılmasına yardımcı olur.