Sirke, doğal bir küf önleyici olarak çalışır. Kaşar peynirini sirkeli bir bezle silmek, küf oluşumunu geciktirecektir. Sirke, doğal bir antiseptik olduğu için peynir yüzeyinde küf oluşumunu önleyebilir.
Temiz bir bezi az miktarda elma sirkesine batırarak başlayın. Kaşar peynirinin dış yüzeyini hafifçe bu bezle silin. Peyniri kuruttuktan sonra kâğıda sararak saklayabilirsiniz.
Küp şeker, fazla nemi çeker ve bu sayede küflenme riskini azaltabilir. Bu sayede peynirin yanına koyulacak birkaç küp şeker, küf oluşumunu yavaşlatarak harikalar yaratabilir.
Peyniri hava geçirmez bir kaba koymalısınız. Kabın içine birkaç adet küp şeker eklemek peynirin uzun süre sağlam kalmasını sağlar. Bir önemli nokta da kabı ve peyniri buzdolabında saklamak ve belirli aralıklarla küp şekerleri değiştirmektir.