Geniş bir kaba kıymayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı ve ufalanmış ekmek içini ekleyin. Yumurta, pekmez, kimyon, karabiber, pul biber, tuz ve kekiği de ekleyip iyice yoğurmaya başlayın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip karışımı iyice yoğurup bütün malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız harcı buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu sayede malzemeler birbirine yoğunlaşacaktır. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve köfte şeklini verin. Köftelerinizi ızgarada, tavada ya da fırında kızartarak pişirebilirsiniz. Orta yüksek ateşte her iki tarafını da güzelce kızartın. Piştikten sonra hazır olacaktır.