Uygun fiyatlı olmasından dolayı kır pideleri de çok fazla tercih ediliyor. Birinci tehlike; bu pidelerin açıkta satılması. Her ne kadar güvenilir yerlerden alınsa, pideleri pişiren kişi tanınsa bile açıkta satılan kır pideleri tercih edilmemeli.
Çünkü satıldığı yerdeki toz, egzoz dumanı hastalığa sebep olur. Ayrıca açıkta satılmasından dolayı parazit, bakteri, mikrop taşıma olasılığı bulunuyor. Öte yandan bu pidelerin içerisine konulan sular konusunda da bilgi sahibi olmamız gerekiyor.
Su yoluyla bulaşan bakteriler de mevcut. Salmonella, kolera hastalığı su ile bulaşan hastalıklardandır" dedi.
Fiyatının uygun olması sebebiyle içerisine et yerine bulgur, mercimek gibi gıdaların konulduğunu ifade eden Rodoplu, "Et yerine hilelerle mercimek, bulgur, soya konulabiliyor.
Alan kişi et yediğini düşünüyor ama bambaşka bir şey yiyor. Birçok kişinin soya alerjisi oluyor.
Mercimek, bulgur da mide bağırsak sisteminde şişkinliğe neden olabiliyor.
Örneğin safra kesesinde taş olan bir kişiye bulgur dokunuyor. Bu kişiler et yediğini zannediyor ama alerjiye yol açan soyayı tüketiyor.
3 liralık bir pidenin çok ucuz olduğunu biliyorsunuz ve zannediyorsunuz ki et yiyeceksiniz.
Ancak et yerine hileli gıda tüketiyorsunuz" diye konuştu" diye konuştu.