İlk olarak yoğurma kabına bir tanesinin sarısını ayırdığınız yumurtayı ve şekeri koyup hızlıca karıştırın. Ardından şeker eridiğinde sıvıyağ ,tereyağı, yoğurt, karbonat, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde dökün. Hamurunuz hazır olacak.
Hamur tamamen hazır hale geldiğinde içerisinden küçük parçalar alarak istediğiniz büyüklükte parçalar elde edebilirsiniz. Yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ardından üzerine cevizleri yerleştirin.
Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp fırça ile üzerine sürdükten sonra 150-160 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Tamamen piştikten sonra sıcak sıcak yiyebilirsiniz.
Van pastası, altın rengi bir görüntü kazanana kadar 25 dakika kadar pişirilebilir. Çay saati tarifleri arasında özel bir yer edinmiştir. Siz de evinizde deneyerek nefis bir kurabiye hazırlayabilirsiniz.