Soğan, içeriğinde bulunan maddeler sayesinde yanan yüzeylerin kolayca temizlenmesini sağlayabilir. Lekelerin daha kolay çıkmasını sağlayacak soğan yöntemi için 2 adet soğana ihtiyacınız var. Soğanları rendeledikten sonra bir miktar su ile birlikte kaynatmanız gerekiyor. Eklediğiniz suyun tamamı çekilene kadar kaynattıktan sonra bulaşık teliyle temizleyebilirsiniz. Çaydanlığınız bu sayede çok daha hijyenik olacak.
Sirke ve tuz karışımı da çaydanlıkları tertemiz hale getirebilir. Çaydanlık yüzeyinde oluşan lekeler, yanıklar, kireç ve kirli görüntü tuz ve sirkenin birleşimiyle ortadan kalkabilir. Bunun için 2 çay bardağı beyaz sirkeye 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. 150 ml suyla bu ikiliyi karıştırın. Ardından kısık ateşte kaynatın. Çaydanlıkta tortu oluşuncaya kadar kaynatmaya devam edin. Ardından temiz bir suyla durulayabilirsiniz.