:Ceviz, karaciğer temizliğini destekleyen arginin olarak bilinen aminoasidin zengin bir kaynağıdır. Ayrıca karaciğerdeki doğal temizlik sürecini destekleyen glutatyon ve omega-3 yağ asitlerinde de yüksektir.
Avokado karaciğerin zararlı toksinleri temizlemesi için gerekli bir bileşik olan glutatyon üreten bileşikler bakımından zengindir. Karaciğerin temizlik gücünü artırarak ve aşırı toksik yüke karşı koruyarak karaciğer sağlığını destekler.
Karaciğeri temizlemede en güçlülerden biri olan yeşil yapraklı sebzeler klorofilden son derece yüksek olması sayesinde kandaki çevresel toksinleri emer. Ağır metalleri, kimyasalları etkisiz hale getirme yetenekleriyle, karaciğer için güçlü bir koruyucu mekanizma sunarlar.Roka, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelere diyette yer vermek organlar ve kandaki atıkları gideren safranın oluşumunu ve akışını artıracaktır. Ayrıca lif bakımından zengin sebze ve meyveler tüketmek sindirim sistemine destek sağlarken vücuttaki toksinlerin yok edilmesini de hızlandırır.
Greyfurt, portakal, limon gibi turunçgillerin tümü karaciğerin temizleme yeteneğini arttırır. Karaciğerde kirletici maddeleri temizleyen detoksifiye edici enzimlerin üretimine yardımcı olurlar. Turunçgiller, C vitamini bakımından da yüksek olup vücutta toksik maddelerin su tarafından emilebilecek maddeler haline dönüştürülmesine yardımcı olur.
Su tüketiminin yeterli olmasını sağlamak da çok önemlidir. Çünkü karaciğerin toksinleri vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamak için suda çözünür bileşiklere dönüştürmesi ve idrarla vücuttan atılmasını sağlaması için yeterli su alımı esastır.