25.03.2024 - 12:49 | Son Güncellenme:
Daha enerjik hissetmeye yardımcı olan karışık meyve çayları da ramazan ayında hem sahurda hem de iftar sonrasında tercih edilebilir. Bu çaylar içerisinde çok çeşitli bitkiler barındırdığından daha zengin içerikli ve lezzetli olma özelliğine de sahip. Bu ve sonraki çay önerilerimizin hepsi sağlığınız ve kan şekeriniz için faydalı çaylar olacak.
Yeşil çay ve çeşitleri metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahip olmalarıyla öne çıkıyor. Böylelikle iftar sonrasında hazmı kolaylaştırarak, şişkinlik sorunu yaşanmasının da önüne geçmeye yardımcı oluyor. Yeşil çayın oldukça güçlü bir antioksidan olduğu da bu noktada unutulmaması gerekenler arasında. Bu nedenle çoğu kişinin kilo aldığı ramazan ayında, yeşil çay doğru bir tercih olabilir.
Zencefilli çay çeşitleri de iftar sonrasında tüketilmesi önerilen çay çeşitleri arasında yer alıyor. Bu çaylar içerisindeki zencefil sayesinde gıdaların sindirilmesine yardımcı oluyor ve mideyi rahatlatıyor. Yemeklerden sonra yaşanan ağırlık hissinin ortadan kalkması için de zencefil ya da limon aromalı olan çaylar rahatlıkla tercih edilebilir.
Hazmı kolaylaştıran ve ferahlatan etkisi nedeniyle limonlu nane çayı çeşitleri de ramazan ayında tercih edilebilir. Bu çaylar hem mideyi rahatlatacak hem de mide asidini dengede tutacak özelliklere sahip. Limon ve nane farklı pek çok bitki çayına da tercihen eklenebilir.
Tarçınlı çay çeşitleri vücudun kan şekerini dengeliyor olması nedeniyle ramazan ayında tüketilmesi önerilenler arasında. İftardan hemen sonra tüketilebileceği gibi iftar ile sahur arasındaki süreçte de içilebilir. Ancak bu çayların aşırı oranda tüketilmesi de tavsiye edilmiyor.