Yaban mersinli fırında yulaf ezmesi tarifi
Malzemeler6 bardak yulaf ezmesi4 çırpılmış yumurta2 bardak süt1,5 bardak esmer şeker1 bardak elma sosu veya püresi1 bardak doğranmış yeşil elma1 bardak kuru yaban mersini1 bardak parçalanmış ceviz4 çay kaşığı kabartma tozu2 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı yenibahar otuNasıl yapılır?Fırını önceden 400 derecede ısıtın. Pişirme tavasını yağlayın. Yulaf, esmer şeker, kabartma tozu, tarçın ve yenibahar otunu iyice karıştırın. Süt, yumurta, elma sosu, doğranmış yeşil elma, yaban mersini ve cevizi de bu karışıma ekleyin. Birbiriyle iyice birleşene kadar karıştırın. Kaşık yardımıyla karışımı düzleştirin ve 30-40 dakika üstü kahverengileşene kadar pişirin.Kaynak: Dishingdelish.com