03.01.2017 - 15:13 | Son Güncellenme:
Malzemeler6 bardak yulaf ezmesi4 çırpılmış yumurta2 bardak süt1,5 bardak esmer şeker1 bardak elma sosu veya püresi1 bardak doğranmış yeşil elma1 bardak kuru yaban mersini1 bardak parçalanmış ceviz4 çay kaşığı kabartma tozu2 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı yenibahar otuNasıl yapılır?Fırını önceden 400 derecede ısıtın. Pişirme tavasını yağlayın. Yulaf, esmer şeker, kabartma tozu, tarçın ve yenibahar otunu iyice karıştırın. Süt, yumurta, elma sosu, doğranmış yeşil elma, yaban mersini ve cevizi de bu karışıma ekleyin. Birbiriyle iyice birleşene kadar karıştırın. Kaşık yardımıyla karışımı düzleştirin ve 30-40 dakika üstü kahverengileşene kadar pişirin.Kaynak: Dishingdelish.com
Malzemeler1,5 bardak yulaf1 bardak süt5-6 yemek kaşığı lor peyniri2-3 yemek kaşığı akçaağaç şurubuYarım bardak böğürtlen1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğuDilimlenmiş muz, yaban mersini ve nane yaprakları (isteğe bağlı)Nasıl yapılır?Küçük bir sos tavasında sütü orta ateşte kayntın. Yulaf ile limon kabuklarını ekleyip 5 dakika pişirin. Dibi tutmaması için karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra üstüne peynirleri serpiştirin. Servis edeceğiniz kaba koyarak üstüne böğürtlen ile şurubu koyun. Dilerseniz muz, yaban mersini ve nane yaprakları ile sunumunuzu renklendirin.Kaynak: Peasandpeonies.com
Malzemeler2 orta boy ezilmiş muz2 bardak glutensiz un1 bardak glutensiz yulaf1 bardak kuru yaban mersiniYarım bardak fıstık ezmesiYarım bardak akçaağaç şurubu2 yemek kaşığı süt1 çay kaşığı vanilya2 çay kaşığı tarçın1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karbonat1/2 çay kaşığı yenibahar otu
Fırını önceden 350 derece ısıtın. Geniş bir kapta muz, fıstık ezmesi, süt, şurup ile vanilyayı iyice karıştırın. Ayrı bir kapta da un, yulaf, tuz, tarçın, yenibahar otu ve karbonatı karıştırın. Daha sonra kuru karışımı ıslak karışıma ilave ederek iyice karıştırın. Yaban mersinlerini serpiştirin. Kepçe ile 5 cmlik kurabiyeleri pişirme tepsisine koyun. Rengi kahverengiye dönene kadar 10-15 dakika pişirin.Kaynak: Dishingdelish.com
Malzemeler1 bardak donmuş veya taze ahududu1 muz1/4 bardak yulaf3/4 vanilyalı yoğurt1,5 bardak süt 1-2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)Nasıl yapılır?Bütün malzemeleri blenderda iyice karıştırın. Katı bir karışım elde ettiyseniz biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Kaynak: Cakewhiz.com
Malzemeler1/2 bardak hazır yulaf1/2 bardak süt1/4 çay kaşığı toz tarçın1/4 çay kaşığı toz zencefil1/8 çay kaşığı vanilyaNar1/4 bardak yoğurt1 mandalinaNasıl yapılır?Yulaf, baharatlar ve sütü bir kapta karıştırın. Bu karışımı cam kavanoza veya büyük bir su bardağına dökün. Gece boyu dinlendirin. Sabah üstüne nar ve yoğurt ekleyin. Yoğurdun üstüne ise mandalinaları ilave edin. Kaynak: Nutritionistmeetschef.com
Malzemeler1 bardak yulaf1/2 bardak rendelenmiş çiğ hindistan cevizi2,5 bardak hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı limon suyu1/2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu1,5 çay kaşığı toz tarçın1,5 çay kaşığı toz zencefil1/2 çay kaşığı toz kişniş tohumu1/2 çay kaşığı anason tozu1/2 çay kaşığı toz karanfil1/2 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı kakao tozu (isteğe bağlı)1-2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya balHurma parçalarıİncirNasıl yapılır?Fırını önceden 180 derece ısıtın. Pişirme tepsisine hindistan cevizi parçalarını yayın ve 5-10 dakika pişirin. Hafif kahverengileşsin. Yulafı sütün içinde 10-15 dakika ısıtın ve içine daha sonra limon suyu ile kabuklarını ekleyin. Ocaktan alıp bütün baharatları, kakao ve şurubu ekleyin. Damak zevkinize göre malzemeleri arttırabilirsiniz. Kaynak: Thehealthfulideas.com
Malzemeler1 bardak yulaf ezmesi2 bardak su1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri1/2 çay kaşığı tarçınElma için malzemeler1 büyük elma1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı1/2 çay kaşığı tarçın1/2 çay kaşığı hindistan ceviziÜst malzemelerEzilmiş fındıkKabak çekirdeğiFındık ezmesiHindistan cevizi şekeri
Yulafları fırın veya ocakta normal şekilde pişirin. Yulaflar pişerken bir tavada hindistan cevizi yağını eritin. Elmaları küp şeklinde doğrayıp tavaya koyun. Tarçın, hindistan cevizi ile hindistan cevizi şekerini de ilave edin. 2-3 dakika yumuşayana kadar sote kıvamına getirin. Yulaflar hazır olunca iki kaseye ayırın ve elmalı soteyi her iki kaba eşit şekilde ekleyin. Dilediğiniz gibi malzemeleri arttırabilirsiniz.Kaynak: Thekitchenofdanielle.com
Malzemeler1/2 bardak yulaf ezmesi1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı1/4 çay kaşığı toz zerdeçal1/4 çay kaşığı toz zencefil1/8 çay kaşığı toz tarçın1 tutam kara biber2 tutam tuz1 bardak süt1 çay kaşığı akçaağaç şurubu1/4 çay kaşığı vanilyaMuz dilimleriParçalanmış hindistan ceviziFındık ezmesi
Küçük bir çanakta orta ısıda hindistan cevizi yağını eritin. Yulaf, tuz ve diğer bütün baharatları ekleyin. 2 dakika karıştırın. Süt, vanilya ve şurubu da ilave ederek iyice karıştırın. 2-3 dakika kalın ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Servis etmek için üzerine muz dilimleri, hindistan cevizi parçaları ile fındık ezmesini koyun.Kaynak: Thepretendbaker.comPembeNar Özel