Mandalina dilimlerini fırında düşük ısıda kurutarak şekerle kaplayabilirsiniz. Bu yöntem, mandalinaların suyunu azaltarak doğal şekerlerinin yoğunlaşmasını sağlar ve daha tatlı bir lezzet elde edilebilir. Mandalinaları bal, limon suyu ve çeşitli baharatlarla marine ettiğinzide de ekşi tadı kırabilirsiniz. Birkaç saat boyunca bu tür karışımlarda bekletmek tadını büyük ölçüde değiştirecektir.
Japonların uyguladığı yöntem sayesinde ise mandalinaların tadını büyük oranda eşitleyebilirsiniz. Üstelik yapmanız gerekenler çok basit. İlk olarak mandalinaları derin bir tencereye yerleştirin ve altında kalacak kadar su ekleyin. Suyun oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra çıkarıp tadına bakın. Suyla birleşen mandalinanın tadında bir yumuşama fark edebilirsiniz. Bu zahmetsiz yöntem sayesinde mandalinaları dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Eğer yeterince tatlanmadıysa, bekletme süresini artırın.
Mandalinanın tadından istediğiniz sonucu alamadıysanız, bir kase dolusu buzlu suya batırmayı deneyin. Bir süre beklettikten sonra tadı değişecektir. Sıcaklık değişimi ve şoklama sayesinde asidi azalarak tadı salınacaktır.