Çoğunlukla yemek sonrasında veya ara öğünlerde içilen yeşil çay iştahın açılmasına sebep olan hormonların salgılanmasını baskılar.
Vücuda alındığında yüzde yüz vücut proteinlerine dönüşebilen en kaliteli, örnek dediğimiz protein kaynağıdır. Sabah kahvaltıda tüketildiğiniz takdirde gün içinde uzun süre tokluk sağlar.
Lif içeriği yüksek olduğundan sindirimi uzun sürer, bu sayede süre tokluk sağlayarak iştahı azaltır.
Vitamin, mineral ve lif içeriği oldukça zengin olan yağlı tohumlardır. Yüksek yağ içeriği sayesinde mide boşalmasını geciktirerek tokluk sağlarlar. Ancak yüksek kalorileri içerdikleri için dikkatli tüketilmeliler.
Birlikte tüketildiği besinin glisemik indeksini düşürerek tokluk sağlayıcı özellik gösterir. Bazen gece içilen ara öğünde sütün üzerini kaplayarak bazen de meyvelere eşlik ederek tatlı krizlerinin önünü kesmeye yardımcı olur.