09.05.2024 - 12:12 | Son Güncellenme:
Sütü kaynatırken tencerenin iç kısmının kenarlarına tereyağı sürerseniz sütün taşmasını önlemek konusunda başarılı bir adım atmış olursunuz.
Sütü tencerede veya büyük bir cezvede kaynatırken 10 dakika kaynaması ideal bir süre. Ancak kaynayana kadar sütü karıştırmanızda fayda var. Sütü kaynatırken dikkat edilmesi gereken diğer detay da ateşin şiddeti. Kaynatma esnasında kısık ateş kullanmanız her zaman daha sağlıklı olacak.
Sürekli karıştırmak ve sütü tencereye koymadan önce tencereyi bir miktar su ile çalkalamak da dibinin tutmaması için etkili bir yöntem olabilir. Yine de tencerede damlacıklar dışında su kalmamasına özen gösterin.
Süt yağlı olduğu için de çabuk yanabiliyor ve tencerenin dibinin tutulmasına neden olabiliyor. Sütünüzün dibinin tutmaması için ise kalın tabanlı, yanmaz yapışmaz tencereler kullanmanız daha doğru olabilir. Bunun dışında sütünüzü dibini sürekli tahta kaşık yardımıyla kazır gibi karıştırarak kaynatabilirsiniz.