Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
6,5 su bardağı et suyu
3,5 su bardağı mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
3 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tereyağ ve salçayı derin bir tencerede kavurun. Ardından içine tavuk suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra içine nohut ve mantıyı ekleyebilirsiniz. Mantılar piştikten sonra üzerine naneli sos hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz
Üzeri için;
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Derin bir tencerenin içine ılık su dökün. İsterseniz et veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Suyun içine mısır unu ilave edip kaynaya kadar karıştırabilirsiniz. Bu sırada tavaya kavurma alıp 2-3 dakika kavurun. Kaynayan çorbanın üstüne kavurma ekleyerek karıştırın. Pişen çorbayı kaseye alıp üzerine dilediğiniz baharatları karıştırarak yağ yakabilirsiniz.