Göründüğü Kadar Masum Değil! Kaju'yu Böyle Tüketirseniz Ölüme Bile Götürebilir!
Kajunun tarihine bakıldığı zaman 16. yüzyıla kadar uzandığı görülmektedir. O dönemlerde Brezilya'da keşfedilen kaju ağaçları, günümüzde pek çok yerde yetiştirilmesi planlanan ve yapılan bir bitki haline gelmiştir. Özellikle ekvator iklim kuşağını seven bu iklim altında kolaylıkla yetişebilen bir bitkidir. Günümüzde Dünya'da kaju üretimi bakımından birinci sırada yer alan ülke ise Hindistan olarak bilinmektedir.
Her iklimde yetişmemesi nedeniyle her bölgede bulmak zordur. Aynı zamanda her bir kaju meyvesinden yalnızca 1 adet kaju elde edilmesi nedeniyle, diğer fıstık çeşitlerine göre fiyatı daha pahalı olmaktadır. Her kaju tanesi tek tek olarak kendi meyvesinden ayrılır. Daha sonra kabuğu soyularak kavrulur. Bu nedenle tüketiciye ulaştığı zaman kabuksuz halde olur.