•Sosyal medyada başkalarının hayatını neden bu kadar merak ettiğinizi analiz edin. Takip ettiğiniz insanların hayatlarının sizden daha mı iyi olduğunu düşünüyorsunuz? Başkalarının hayatlarına bu kadar odaklanmak yerine kendi hayatınıza odaklanmaya gayret edin.
•Gün içinde sosyal medya kullanımınıza bir limit koyun. Örneğin günde sadece bir saat kullanın ve bu kurala uyun. Yine haftada bir gün dijital detoks yapın ve internete hiç girmeyin.
•Sosyal medyada takip ettiğiniz insanların sizden daha eğlenceli hayatları olduğunu düşünüp bundan rahatsızlık duymanızın nedeni, hayatınızdaki eğlence eksikliği olabilir. Eğer durum buysa hayatınızı daha eğlenceli hale getirecek aktivitelerde bulunabilirsiniz. Örneğin bir dans kursuna yazılabilir ya da daha önce hiç denemediğiniz bir spora başlayabilirsiniz.
•Arkadaşlarınızla buluştuğunuzda akıllı telefon kullanmama kuralını uygulayın. Böylelikle gözünüz sosyal medya hesaplarınızda değil arkadaşlarınızda olacaktır.
•Kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçip sosyal medyanın gerçekleri yansıtmadığını iyice özümseyin. Evet o takip ettiğiniz, durmadan dünyanın en güzel noktalarından paylaşımlar yapan kişinin de sorunları var. Instagram’de ya da Facebook’ta insanların, hayatlarının sadece en güzel kısımlarını paylaştığını unutmayın. Elbette sosyal medyanın güzel tarafları da çok. Hayatın çoğu alanında olduğu gibi sosyal medya kullanırken de dengeli olmaya özen göstermeli ve FoMo’nun hayatımızı ele geçirmesine izin vermemeliyiz.