Malzemeler:
500 gr dana ya da kuzu ciğer
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı
Öncelikle ciğerleri jülyen şeklinde doğrayın ve fazla suyunu süzdürün. Tavada tereyağını eritip ciğerleri ekleyin ve yüksek ateşte kısa sürede mühürleyin. Baharatları ekleyerek karıştırın ve sıcacık servis edin. Yanında közlenmiş biber ve domatesle servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr kuzu ciğer
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (sumak ve maydanozla karıştırılmış)
Yapılışı
Ciğerleri küp küp doğrayıp zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. Ardından şişlere dizin ve ızgarada veya döküm tavada pişirin. Soğan ve lavaş ekmeğiyle servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr dana ciğer
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı
Ciğerleri doğrayıp süt içinde bekletirseniz hem daha yumuşak olur hem de kokusu azalır. Süzüp una buladıktan sonra kızgın yağda kısa sürede pişirin. Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis edin.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı ciğer
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Ciğerleri jülyen doğrayın ve tavada tereyağı ile kavurun. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.