İBS için tüketilen yoğurdun pastörize edilmemiş yani bakterilerinin özel yöntemlerle yok edilmemiş olması gerekir. Ayrıca kıvam ve tat vermek amacı ile ya da raf ömrünü uzatmak için herhangi tatlandırıcı, koruyucu veya gluten gibi katılaştırıcı ilave edilmemiş olmalıdır. Kuşkusuz, yoğurdun yapıldığı sütün yapay yem ile beslenmemiş, hormon ve antibiyotiklerle muamele görmemiş inek, koyun veya keçilerden geldiğini varsayıyoruz. Sonuç olarak, evde basit ve ucuz olarak üretebileceğimiz geleneksel gıdamız yoğurdun doğal bir probiyotik olduğunu akılda tutmak gerekir. İBS hastalarının en azından elimizdeki verilere dayanarak günde 2 bardak ev yoğurdu tüketmelerini tavsiye eder, bu şekilde yakınmalarını giderme olasılığının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.