Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri patlıcan karışımına ekleyin. Sarımsakları soyup ezin ve ilave edin. Süzme yoğurdu bir kaseye alıp ezilmiş sarımsaklarla karıştırın. Bu sarımsaklı yoğurdu, patlıcan ve sebze karışımına dikkatlice ekleyin. Tahta kaşık kullanarak malzemelerin birbirine nazikçe karışmasını sağlayın.
Maydanozları temizleyip ince ince kıyın. Tereyağını tavada eritin, üzerine pul biberi ekleyip hafifçe kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın, üzerine biberli yağı gezdirin ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Hazırladığınız yoğurtlu babagannuşu, soğuk olarak servis edin. Et yemeklerinin yanında veya zeytinyağlı mezelerle birlikte sunarak sofranıza sağlık ve lezzet katın.