Kahve severler ideal kahve sıcaklığının 60℃ +/- 9℃ olduğunu söylüyor. Özellikle büyük kahve zincirlerinde içmek istediğiniz kahvenin sıcaklığını söylediğinizde, istediğiniz sıcaklıkta kahve hazırlanabiliyor.
Bir gün kahve paketini veya kavanozunu açtığınızda kahve telveleri ya da granüllerini birbirlerine yapışmış halde bulabilirsiniz. Böyle bir kahvenin kokusu ve tadı her zamankinden daha ekşi olabilir. Hatta üzerinde beyaz lekeler bile görebilirsiniz. Eğer bunlar gibi bir veya birden fazla belirti varsa, kahveniz bozulmuş demektir.
Kahvenin köpürmesinin ya da üzerinde hava kabarcıklarının oluşmasının başlıca sebebi içtiğiniz kahvenin çekirdeklerinin taze kavrulmuş olması. Taze kavrulmuş kahve çekirdekleri, kavrulma sırasında ortaya çıkan gazları bir süre daha içlerinde tutarlar. Bu da içtiğiniz kahvenin köpürmesine neden olur.
Brezilya bugün dünya kahve piyasasının devi. Dünyanın en iyi ve en kaliteli kahvelerini yetiştiren Brezilya, dünyanın kahve ihtiyacının büyük bir bölümünü de karşılıyor. Brezilya'dan sonra akla gelecek diğer kahve ihracatçıları ise Kolombiya, Endonezya ve Guatemala olarak sıralanıyor.