UCSF'nin son raporuna göre, sakız diğer besinler gibi iki saat içinde mideden geçer ve yaklaşık iki ila beş gün sonra dışkıyla atılır.
Raporda, sakızın duvarlar ve masalar dahil birçok yüzeye yapışabilmesine rağmen, bağırsak duvarlarına yapışmadan, çoğunlukla mide-bağırsak yolundan sağlam bir şekilde geçtiği belirtiliyor. Ancak uzmanlar yine de çocukların sakız yutmaması konusunda uyarıyor. Çünkü yutulan sakız bağırsak tıkanıklığına yol açabilir.
Yaz tüm hızıyla devam ederken, öğle yemeğinden sonra suya girmek için can atan çocuklar için iyi bir haberimiz var. Evet, genellikle yemek yedikten hemen sonra yüzmek sorun olmaz.
Yemekten hemen sonra yüzmemeniz gerektiği efsanesi, kan akışının yiyeceklerin sindirimine yardımcı olmak için kollardan ve bacaklardan uzaklaştırılacağı ve bunun da boğulma riskini artıracağı yönündeki teorik endişeden kaynaklanır.
Ancak yapılan çalışmalar yüzmeden önce yemek yemenin etkileri üzerine yaptığı kapsamlı bilimsel incelemede bu endişeler çürütüldü. Son literatür taramasında, yüzmeden önce yiyecek tüketilmesinin boğulma riskini artırdığına dair herhangi bir bilgiye rastlanmadı.
Yüzme gibi su aktivitelerine başlamadan önce yemek yemekten kaçınmayı öneren büyük bir tıbbi veya güvenlik kuruluşundan destekleyici bir kanıt bulunmadığından hangi yaşta olursanız olur yemekten hemen sonra yüzmenizde herhangi bir sakınca görülmüyor.
Yapılan araştırmalara göre, televizyona çok yakın oturmak gözlerinize zarar vermez ancak göz yorgunluğuna neden olabilir. Televizyon izlerken göz yorgunluğunu önlemek için uzmanlar, ortamın iyi aydınlatılmasını ve ara sıra ekrana ara verilmesini öneriyor.
Çocuklar yetişkinlerden çok daha yakın mesafelere odaklanabiliyor ve aynı göz yorgunluğu semptomlarını geliştirmeyebilirler. Ancak uzmanlar, çocukların televizyonu çok yakından izlemesinin kırmızı alarm olabileceği konusunda da uyarıyor.
UCSF raporunda, bu davranışın ele alınması gereken altta yatan bir görme sorununa işaret edebileceği belirtildi.