03.03.2017 - 17:19 | Son Güncellenme:
Baklagillerde mide asidine ve sindirim enzimlerine karşı dirençli nişasta bulunur. Bu sayede baklagiller ince bağırsakta sindirilmeden kalın bağırsağa bütün halde ulaşır. Yararlı bakteriler için besin kaynağı olur ve lif açısından zengindir.
Kepekli ekmek beyaz ekmekten 4 kat daha fazla lif, 3 kat daha fazla çinko ve 2 kat daha fazla demir içerir.Kepekli ekmekteki karbonhidratlar vücudumuz tarafından yavaşça sindirilir ve kanımıza birden şeker yüklemesi yapmaz. Böylece daha fazla uzun süre tok kalırsınız, iştahınız kesilir ve kan şeker seviyenizde ciddi iniş çıkışlar olmadığı için canınız şekerli besinler çekmez.
Şişkinliği önleyen en yararlı besin karpuzdur.Antioksidan özelliği olan birçok besleyici madde içerir, yaşlanmayı önler ve vücudun ödem atmasını sağlayan potasyum açısından zengindir.
Enginarlar midedeki şişkinliği önler ve sindirimi kolaylaştırır.Enginarın bütün bu özellikleri daha düz bir karın elde etmenize yardımcı olur.
Miso çorbası sindirim sistemi sağlığımız için çok önemlidir.Mide sağlığı için gerekli olan yararlı bakteriler için doğal bir kaynaktır.PembeNar Özel