04.07.2024 - 16:49 | Son Güncellenme:
Özellikle Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan domates kurusu, çeşitli şekillerde tüketilebilir. Sıcak havalarda bekletilerek kurutulan domatesi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. İşte bazı alternatifler.
Kuru domatesleri bir kabın içerisine ekleyip 15-20 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra süzme işlemini gerçekleştirin. Sıcak suda yumuşattıktan sonra zeytinyağı kullanarak marine edebilirsiniz. Kahvaltı sofralarında veya akşam yemeklerinde lezzetli bir alternatif olacaktır.
Yumuşattıktan sonra doğranan kuru domatesler salatalarda harika bir alternatif olabilir. Özellikle yeşil salatalara çok yakışan bu lezzeti, bulgur, kinoa veya arpa salatalarında deneyebilirsiniz.
Yumuşak domates kurularını doğrayarak zeytinyağı, sarımsak, ceviz ve peynir ile karıştırabilirsiniz. Bu meze tabağı birçok etkinlik için harika bir tercih olacaktır. Ana yemeğin yanında servis edilebilir, yaz aylarına uygundur.
Salataların yanı sıra kuru domates makarna soslarına lezzet katabilir. Doğrayarak veya blenderda çekerek makarnalara ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı, sarımsak, fesleğen ve parmesan peyniri ile lezzetli bir sos hazırlayın. Makarnanın lezzeti bambaşka bir seviyeye ulaşacak.
Pizza hazırlarken sosun üzerine domates kurusu serpebilirsiniz. Aynı şekilde sandviç veya paninilere doğranmış domates kurusu eklenebilir. Böylece hazırladığınız yiyecekler çok daha lezzetli olur.
Domates kurusu genellikle salatalar için tercih edilse de ana yemekler için hem şık bir yemek tabağı oluşturmanıza hem de lezzetli hale getirmenize yarayacaktır. Güveç veya tencere yemeklerine ekleyerek yemeğe derin bir lezzet katabilirsiniz.