04.07.2024 - 16:18 | Son Güncellenme:
Uzun süre bekletilen bazı sebzelerin dış kabuğunda bir yumuşama meydana gelebilir. Manavlar bu problemi ortadan kaldırmak için sebzelerde kullandıkları bir formül olduğunu belirtiyor.
Uzun süre bekleyen havuç ve sebzeler esnekliğini kaybedebilir. Dışarıdan bozulmuş gibi görünmese bile artık çıtırdamayacaktır. Ancak bir sebze yardımıyla eski haline döndürmek mümkün.
Bu basit ve etkili yöntem havuç, turp, kereviz gibi sebzeler için kullanılabilir. Sebzelerin yumuşaklığını almak için ihtiyacınız olan temel sebze patatestir. Patatesleri küçük dilimler halinde kesip buzlu suya batırın.
Yumuşayan sebzeleri otuz dakika boyunca aynı yere yerleştirmelisiniz. Yarım saatin ardından bahçeden yeni çıkmış gibi kıtır kıtır sebzeler elde edebilirsiniz. Elinizdeki havuçların canlandırma süresini hızlandırmak için farklı tüyolar uygulayabilirsiniz.
Havuçların hızla kıtırlaşmasını istiyorsanız ucunu kesip dikey konumda buzlu suya koyun. Bunun için kova veya derin bir bardak iş görecektir. Beklettikten sonra havuçların daha tazeleştiğini göreceksiniz.
Sirke ve limon suyu karışımı bazı sebzeler için tazeliğin formülü olabilir. Bu yöntem özellikle salatalık, havuç ve kereviz gibi sert sebzelerde oldukça etkilidir. Bir kabı su ile doldurun. İçine bir yemek kaşığı beyaz sirke ve yarım limonun suyunu ekleyin. Sebzelerinizi bu karışıma batırıp yaklaşık 10-15 dakika bekletin.
Patates, havuç, pancar gibi kök sebzeleriniz yumuşamışsa, onları tekrar taze hale getirmek için nemli bez yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yöntem kök sebzelerin kaybettikleri nemi geri kazanmalarına yardımcı olur. Sebzelerinizi nemli bir bez veya mutfak havlusuna sarın.