Sabahları tüketilen bal, kan şekerinin dengelenmesini sağlayabilir. Ancak aşırıya kaçmadan 1 kaşık yemeniz yeterli olacaktır. İçerdiği doğal şekerlerin yanı sıra, balın glisemik indeksi de düşüktür. Yani, ani kan şekeri dalgalanmalarını önleyecektir.
Büyüklerimiz, özellikle çocuklara aralıklı olarak bal yedirilmesi gerektiğini söyler. Yıllardır değişmeyen bu söylenti, balın bağışıklığı güçlendirmesiyle ilgilidir. İçerisindeki faydalı bileşenler bağışıklık sistemini daha dirençli hale getirerek birçok hastalığa yakalanma riskini azaltacaktır.
Gün boyunca zinde hissetmek için sabahları bal tüketmek faydalı olacaktır. Tok karnına tüketmek, sağlık açısından etkili olmayabilir. Kan şekerinin aniden yükselmesine, fazla kalori alımına ve sindirim sorunlarına yol açabilir.