Sindirim sistemi üzerinde yatıştırıcı, rahatlatıcı etkisi bulunuyor. Bu nedenle sabahları aç karnına tükettiğinizde vücuda hızlı bir enerji kaynağı oluşturmuş olursunuz. Gün boyunca rahat hissetmek için balı sabah aç karnına aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz.
Vücutta zararlı maddeler olduğu gibi, faydalı bakterilere de ihtiyaç vardır. Bal ise faydalı bakterilerin gelişimini destekleyebilir. Bu sayede bağırsakları iyileştirir ve daha rahat bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Sindirim sorunlarını azaltmak, bağırsakları çalıştırmak için sabah tüketmekte fayda var.
Balın metabolizmayı hızlandırması ve bağırsaklara iyi gelmesi, kilo kontrolü için de önemli bir destekleyici olur. Kilo verme sürecindeyseniz, sabahları bal yediğinizde toksinlerin kolayca atılmasını sağlayabilirsiniz.
Sabahları tüketilen bal, kan şekerinin dengelenmesini sağlayabilir. Ancak aşırıya kaçmadan 1 kaşık yemeniz yeterli olacaktır. İçerdiği doğal şekerlerin yanı sıra, balın glisemik indeksi de düşüktür. Yani, ani kan şekeri dalgalanmalarını önleyecektir.
Büyüklerimiz, özellikle çocuklara aralıklı olarak bal yedirilmesi gerektiğini söyler. Yıllardır değişmeyen bu söylenti, balın bağışıklığı güçlendirmesiyle ilgilidir. İçerisindeki faydalı bileşenler bağışıklık sistemini daha dirençli hale getirerek birçok hastalığa yakalanma riskini azaltacaktır.
Gün boyunca zinde hissetmek için sabahları bal tüketmek faydalı olacaktır. Tok karnına tüketmek, sağlık açısından etkili olmayabilir. Kan şekerinin aniden yükselmesine, fazla kalori alımına ve sindirim sorunlarına yol açabilir.