Ceviz, Omega-3 ve Alfa-linolenik asit (ALA) içerir. Açıkça ifade etmek gerekirse ceviz, kalp sağlığı, beyin sağlığı ve inflamasyona karşı faydalarla ilişkilendirilen yüksek miktarda ALA içeren tek yemiştir. İçerdiği sağlıklı yağlar genel sağlığımız için çok kıymetlidir.
Cevizlerin prebiyotik görevi görerek bağırsak florasının korunmasına yardımcı olan polifenol içerir. Polifenol, kalp sağlığı, bilişsel sağlık, iltihaplanma ve belirli kanser türleri de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde sağlığın geliştirilmesinde yararlı bir rol oynayabilen antioksidan bileşiklerdir.
Bağırsak mikrobiyomunu beslemek için doğru gıdaları seçmek çok önemlidir. Araştırmalar, cevizlerin bağırsak sağlığını destekleyen ve faydalı bakterilerin büyümesini artıran prebiyotik özelliklerinden dolayı iyi bir seçim olabileceğini gösteriyor.
Ceviz beyin sağlığını destekleyen önemli besin maddeleri içerir. Ceviz yemek, yetişkinlerde hafıza, konsantrasyon ve bilgi işleme hızına ilişkin bilişsel işlev testlerindeki performansın artmasına yardımcı olabilir.
Araştırmalar cevizin tokluk hissi veren besinlerden biri olduğunu gösteriyor. Bu durum kilo alımını engellerken obezite riskini de düşürüyor.