Katı yapısı nedeniyle tüketmesi imkansız gibi görünen hurma çekirdekleri, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip. Hurmayı çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmeye çalışabilirsiniz.
Özellikle karaciğer ve böbreğin korunması ve zararlı maddelerin vücuttan kolayca atılması için hurma çekirdeklerini tüketebilirsiniz. Böbrek taşı ve safra taşı tedavisinde tercih edilen hurma çekirdekleri, hücrelerinizi koruyacaktır.
İçerisinde buluna lifler sindirimi düzenler ve yağ emilimini kontrol altında tutar. Karaciğer nedeniyle oluşacak rahatsızlıkların riskini azaltmak için hurma çekirdeklerini biriktirmeye başlamalısınız. Ayrıca viral enfeksiyonların tedavisi için kullanılabiliyor.
Hurma, antioksidan açısından zengin olduğu için cilt bozukluklarını hızlı bir şekilde tedavi edebilir. Bir avuç dolusu hurma çekirdeği tüketmek, kalp-damar sağlığını korumak için harika bir yol olabilir. Çekirdeğin içerdiği sağlıklı yağlar cilt ve saç için de faydalıdır.
Hurma çekirdeklerini tüketmek kulağınıza ilginç gelebilir. Ancak tüketilebilir hale getirmek için kolay bir yöntemi bulunuyor. İlk olarak biriktirdiğiniz çekirdekleri nemsiz ve güneş görmeyen bir ortamda kurumaya bırakmalısınız.
Kuruduğundan emin olduğunuz çekirdekleri yağsız ve susuz bir şekilde orta ateşte kavurmaya başlayın. Gevrek hale geldiğinde blender veya robot ile öğütebilirsiniz. Bu sayede sade olarak, salataların içine veya farklı alternatiflere ilave edebilirsiniz. Daha sağlıklı bir vücuda kavuşmak için hurma çekirdeklerini değerlendirebilirsiniz.
Hurma çekirdeği, bağırsaklarınızı düzenleyebilir, sindirime destek olarak şişkinliği hafifletebilir. Zihinsel performansı artırarak enerji sağlar. Ayrıca çekirdekleri kaynatarak suyla birlikte içebilirsiniz. Bu yöntem, böbrek ve safra taşları olan kişiler için daha faydalı olacaktır.