23.05.2024 - 17:24 | Son Güncellenme:
Magnezyum, vücudun düzgün çalışmasına yardımcı olmak için 300'den fazla farklı enzimatik süreç için gereklidir. Günümüzde yaygınlaşan magnezyum eksikliği sağlığımız için hayati önem taşıyor. Eğer bu belirtileri taşıyorsanız, magnezyum eksikliğiniz olabilir.
Vücudunuz aniden çikolata tüketme isteği ile doluyorsa veya bir çeşit tatlı krizi yaşıyorsanız, magnezyum eksikliğiniz olabilir. Bitter çikolata, etkili bir magnezyum kaynağı olarak bilinir. Çikolatanın bir karesi günlük ihtiyacın %24'ünü karşılayabilir.
Kontrol edilemeyen kas spazmları inanılmaz derecede acı verici olabilir. Bu nedenle magnezyum minerali azaldığında kaslarınızın istemsiz olarak kasıldığını hissedebilirsiniz. Ağrılı spazmlar, geçiriyorsanız magnezyum takviyesi kaslarınızı gevşetmeye yardımcı olacaktır.
Günlük hayatta endişeli hislerden uzaklaşamıyorsanız, bu durum da magnezyum eksikliğinin habercisi olabilir. Merkezi sinir sisteminizde artan kaygı, uyarıcı işareteler gönderebilir. 200 mg magnezyum takviyesi, kaygı ortaya çıktığında adrenal hormonların kontrol altında tutulmasına destek olur.
Beslenme düzeni ve fiziksel hareket tansiyonun stabil olması için büyük önem taşır. Ancak sağlıklı beslenme ve egzersize rağmen yüksek tansiyon problemi yaşıyorsanız, vitamin eksikliğiniz olabilir. Magnezyum kan damarlarını genişletmeye ve gevşetmeye yardımcı olur. Magnezyum eksikliği nedeniyle elektrolit seviyesi de dengesizleşir.
Sindirim sistemi düzgün çalışmamaya başladıysa, sebebi magnezyum olabilir. Magnezyumunuz düşük olduğunda bağırsaklar daha fazla kasılır. Atıkların geçişini zorlaştıran bu durum kabızlığa neden olur. Ancak magnezyum, bağırsağı rahatlatır ve emilimi kolaylaştırır.
Magnezyum seviyesi özellikle geceleri düşmeye başlar. Magnezyum seviyeniz genel anlamda düşükse, geceleri çok zorlanabilirsiniz. Uykusuzluk veya kalitesiz bir uyku birçok sorunu da beraberinde getirir. Magnezyum eksikliğini gidererek uyku sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.
Magnezyum eksikliği vücuttaki kasların dengesiz çalışmasına neden olur. Bu durum, düzensiz kalp atışlarına yol açabilir. Vücudunuzda oluşan problemlere odaklanıp, vitamin eksikliğinden kaynaklı olup olmadığına dikkat edin. Bu belirtileri yaşıyorsanız, doktora danışmakta fayda var.
Tuz, şeker, kafein ve alkol içeren gıdalar magnezyum eksikliğine yol açabilir. Özellikle stres ve kaygı bu eksikliği tetikleyecektir. Meditasyon veya yoga gibi rahatlama tekniklerini mümkün olduğunca uygulamaya çalışın. Ayrıca kullanılan bazı ilaçlar magnezyum kaybına yol açabilir.
Magnezyum takviyelerinin yanı sıra vücudunuza bazı besinleri alarak doğal takviye oluşturabilirsiniz. Avokado, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, mercimek, kinoa ve bitter çikolata magnezyum eksikliği semptomlarını azaltabilir.