Çamaşır makinesini dinlenmeye almadığınızda ısınarak zarar görmeye başlayabilir. Arızalanmalar öncelikli olarak ısıtma, drenaj pompası ve motor nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu tür sorunları çözmek iste pahalı olabilir. O nedenle yıkamalar arasında en az 20 dakika beklemek, ideal olarak ise 2 saat beklemek daha doğrudur.
Çamaşır makinesini günde 2 defadan fazla çalıştırmamaya özen göstermelisiniz. Makinenin daha uzun süre çalışabilmesini garantilemek için haftada 4-5 defa çalıştırmalısınız. Ayrıca, makineyi kullanırken bazı püf noktalara dikkat edilmesi şart.
Makineyi çalıştırdıktan sonra kapağını hafifçe açın ve diğer yıkama zamanına kadar bu konumda bırakın. Bu sayede makinede kalan nem buharlaşacak, hoş olmayan kokular ortadan kaybolacaktır.
Yıkama yapmadan önce kıyafetlerin ceplerini iyi kontrol etmelisiniz. İçinde kalan eşyalar çamaşır makinesine büyük zararlar verebilir. Manşeti genel olarak deterjan kullanmadan sabun ve suyla temizlemelisiniz. Çamaşır makinenizi çok eşya ile doldurmadığınızdan emin olun.
Çamaşır makinesinin bozulmasını önlemek için kireç problemlerine dikkat etmeniz gerekir. Suyun sertliğini azaltmak için özel maddeler kullanabilirsiniz. Sıradan bir sitrik asit yardımıyla kireç problemini çözebilirsiniz.
Toz bölmesine 100-200 gram sitrik asit döküp çamaşırları maksimum sıcaklıkta çalıştırmanız yeterli olacaktır. Makinenin içini yumuşak bir bezle silerek kireçleri dikkatlice çıkarın. Bu sayede çamaşır makinenizin ömrünü büyük ölçüde uzatmış olursunuz.