Yemek pişirirken baharatları nasıl koymalıyız?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce ise zerdeçal, nane, rezene, kimyon, pul biber, karabiber gibi baharatların iştah açıcı olduğunu belirtti. Öte yandan baharatların pişirme sırası olduğuna dikkat çeken Gökçe Bönce, “Yaprak şeklindeki baharatlar aromalarını yavaş yavaş yemeğe geçirecekleri için en baştan yemeğe eklenip birlikte pişirilebilir. Toz baharatlar ise yemeğin başında eklendiği takdirde aromasını çok salıp yemeğin tadında baharatın yoğun hissedilmesine neden olur. Tat zevki ve buna bağlı olarak yemek pişirme kültürü toplumlarda farklılık gösteriyor. Örneğin ülkemizde toz baharatlar genelde pişirmenin sonuna doğru eklenirken Hindistan’da zerdeçal, pul biber gibi baharatlar yemek pişirmeye başlanırken kullanılıyor.