Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor.
Özellikle pandemi sürecinde balkabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor.
Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de balkabağı oldukça faydalıdır.
Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir" dedi.
Balkabağını hem yemek olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebileceğini söyleyen Zünbülcan, "Kişiler, balkabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler.
Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler.
Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler.
Çorbasını yapıp, tüketebilirler.
Balkabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli.
Çekirdeğinin de tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.