- Birkaç ayvanın kabuğu, çekirdek yatağı ve çekirdekleri
- Üzerini geçecek kadar su
- Birkaç karanfil
- İsteğe göre kabuk tarçın
Kabukları demledikten sonra ayva kabuğu çayını tüketebilirsiniz. Ancak uzmanlar, bu çaydan günde 1 bardak içilmesi gerektiğini belirtiyor. Fazlasının zarar olabileceğine dikkat çekiyor.
Ayva kabuğunun içerisine sıkılan bir miktar limon suyu ise faydaları etkileri ikiye katlayacak nitelikte oluyor. Kısa bir süre içerisinde elde edilebilen bu faydalı doğal çay ve limon karışımı, bağışıklığınızı güçlendirecek.
Günde bir bardak tüketerek limon ve ayva kabuğunun faydaları sayesinde hastalıklara yakalanma riski azalabilir. Özellikle enfeksiyon rahatsızlıklarına karşı güçlü bir bağışıklık elde ederek rahatsızlıkları önleyebilirsiniz.