06.04.2025 - 14:03 | Son Güncellenme:
Doğru seçilmiş bir atıştırmalık bize çeşitli şekillerde hizmet edebilir, öğünler arasında enerji sağlayabilir, kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcı olabilir ve hatta günün ilerleyen saatlerinde veya gecede istekleri ve aşırı yemeyi azaltabilir.
Ancak, sağlık yararları söz konusu olduğunda tüm atıştırmalıklar eşit şekilde üretilmemiştir.
Sağlıklı bir atıştırmalıkta nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve aslında sağlıklı olan bazı lezzetli atıştırmalık seçeneklerini öğrenmek için okumaya devam edin.
Bazı kişiler hurmaların şeker içeriğinden endişe duyuyor ancak bunlar porsiyon başına yaklaşık dört gram lif, artı magnezyum ve potasyum içeren enerji verici, doğal olarak oluşan şekerlerdir.
Buna karşılık bağırsak, kalp ve kemik sağlığını destekler ve biraz fındık ezmesiyle eşleştirildiğinde, hurma besleyici ve doyurucu bir atıştırmalık olabilir.
Peynir ve kraker gibi ürünler genellikle aşırı besleyici olarak görülmese de bazı peynir ve kraker kombinasyonları öyle olabilir. Eskitilmiş çedar veya keçi peyniri gibi yüksek kaliteli peynirlerle eşleştirilen tam tahıllı krakerler sağlıklı yağlar, protein ve lif karışımı sağlar. Bu atıştırmalığın lif ve antioksidan seviyelerini artırmak için yanına biraz meyve de ekleyebilirsiniz.
Tüm kuruyemişler özellikle ceviz, mükemmel atıştırmalık seçimleridir. Sizi tok tutmaya yardımcı olmak için iki gram lif ve dört gram bitki bazlı protein içerirler, ancak öne çıkan özellikleri, bitki bazlı bir omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) için mükemmel bir kaynaktır.
Kalp sağlığındaki rolüyle bilinen ceviz, iltihabı azaltmaya ve genel kardiyovasküler işlevi desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca magnezyum ve E vitamini gibi temel mikro besinleri de sağlarlar. Kuruyemişler kalp, bağışıklık, bağırsak ve metabolik sağlığı destekler.