Kullanılmış kızartma yağının keskin bir aroması vardır; en ufak bir bozulma veya kötü bir şey koklarsanız dikkatli olun ve taze yağ alın. Geri dönüştürülmüş yağınız bulanık veya köpüklü görünüyorsa onu atmanın zamanı gelmiştir. Yağ iyi görünse ve koksa bile, kızartma yağını atmadan önce en fazla üç kez tekrar kullanmanızı öneririz. 1-2 aydan uzun süre saklanmış kızartma yağını tekrar kullanmayın.
Kızartma yağının, içinde pişirdiğiniz yemeğin lezzetini alacağını unutmayın bu yüzden kızarmış balık yapmak için kullandığınız yağı, donut için geri dönüştürmeyin. Kullanılmış yağları, içinde kızartılan her neyse onunla etiketleyerek talihsiz lezzet örtüşmelerini önleyin.
Kızartma yağınızı hiç bozulmadan veya bayat kokular olmadan kullanıp tekrar kullandınız, veda zamanı geldiğinde ne yapacaksınız? Kural 1: Yağı gidere dökmeyin. Borulara takılıp tesisat sorunlarına yol açacaktır.
Atma zamanı geldiğinde, yağı kapalı bir kaba koyun ve soğutun, ardından katılaşmış kızartma yağını normal çöplerinizle birlikte atın veya kullanılmış yemeklik yağları kabul eden geri dönüşüm merkezi bulun.