Yukarıdaki talimatları uyguladığınız takdirde, yemeklik yağı tekrar kullanabilirsiniz. Ancak önce kırıntılar veya tortular gibi tüm kirleticileri gidermek için yağı filtrelemelisiniz. Bu adım, özellikle galeta ununa bulanmış veya hamurla kaplanmış bir şey kızartıyorsanız önemlidir; fazla yiyecek parçacıkları, bir dahaki sefere ısıyı açtığınızda hemen yanacaktır.
Sıcak yağı asla filtrelemeye çalışmayın, çünkü kayarsanız veya sıçratırsanız ciddi yanıklara neden olabilir. Yağ güvenli bir şekilde soğuduğunda, saklama kabınızın üzerine yerleştirilmiş ince gözenekli bir süzgeç veya birkaç kat tülbent (kahve filtreleri de işe yarar) serin. En küçük kırıntıları yakalamak için yağı tülbent veya kahve filtrelerinden geçirin; kullanılmış yemeklik yağı buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.
Yağı her tekrar kullandığınızda, parçalanana kadar giderek daha da dengesizleşir. Sıcak yağlar polimerleşme eğilimindedir -molekülleri, yağa kalın, sakızımsı bir kıvam ve daha koyu bir renk veren çok daha büyük moleküller halinde birleşir. Kalan yağı bir sonraki kızartmada kullanabilirsiniz ancak bozulma belirtilerine karşı dikkatli olun.
Kullanılmış kızartma yağının keskin bir aroması vardır; en ufak bir bozulma veya kötü bir şey koklarsanız dikkatli olun ve taze yağ alın. Geri dönüştürülmüş yağınız bulanık veya köpüklü görünüyorsa onu atmanın zamanı gelmiştir. Yağ iyi görünse ve koksa bile, kızartma yağını atmadan önce en fazla üç kez tekrar kullanmanızı öneririz. 1-2 aydan uzun süre saklanmış kızartma yağını tekrar kullanmayın.
Kızartma yağının, içinde pişirdiğiniz yemeğin lezzetini alacağını unutmayın bu yüzden kızarmış balık yapmak için kullandığınız yağı, donut için geri dönüştürmeyin. Kullanılmış yağları, içinde kızartılan her neyse onunla etiketleyerek talihsiz lezzet örtüşmelerini önleyin.
Kızartma yağınızı hiç bozulmadan veya bayat kokular olmadan kullanıp tekrar kullandınız, veda zamanı geldiğinde ne yapacaksınız? Kural 1: Yağı gidere dökmeyin. Borulara takılıp tesisat sorunlarına yol açacaktır.
Atma zamanı geldiğinde, yağı kapalı bir kaba koyun ve soğutun, ardından katılaşmış kızartma yağını normal çöplerinizle birlikte atın veya kullanılmış yemeklik yağları kabul eden geri dönüşüm merkezi bulun.