Çin tıbbında mineral ve vitamin açısından daha zengin olduğu düşünülen kök sebzelerden özellikle siyah, kırmızı ve beyaz renkte olanlar tercih edilebilir. Pancar, turp ve havuç bu sebzeler arasında sayılabilir. Brokoli, lahana, karnabahar ve Brüksel lahanasını biraz sos ile lezzetlendirip tüketebilirsiniz. Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler K vitamini ve folat içerikleriyle bilinir ve neredeyse her şeye iyi gelir. Mucize besinlerden sayılan sarımsağın faydaları gerçek anlamda saymakla bitecek gibi değil. Tahmin edebileceğiniz üzere sarımsak alkali gıdalar arasına da giriyor. Kırmızı biberin etken maddesi olan kapsikum, bu sebzeyi en alkali gıdalardan biri yapar. Asidin yapıya sahip olduğu için kafa karıştırabilen limon alkali gıdalar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Limon çok güçlü bir dezenfektan olduğundan yaraların iyileşmesini desağlıyor.