Kuru yemişlerin oldukça faydalı besinler içerdiğini ve belirli oranda kuru yemiş tüketmenin kalp, damar ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirterek, “Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca sürdürülen çalışmanın sonuçları açıklandı.
Bu açıklamaya göre kuru yemiş tüketimi kalp damar hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıyor.
Uzmanlar, kuru yemişteki yararlı yağlar kalp damarları üzerinde faydalı olduğu için haftada iki kere fındık, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı ve yer fıstığı tüketilmesini öneriyor" dedi.
Kuru yemişin faydalarının saymakla bitmediğini söyleyen Boz, "Sağlık uzmanları, içerdiği Omega-3 nedeniyle kalp ve damar dostu bir besin olarak bilinen fındık ve bademin kan pıhtılaşmasını, damar sertliğini önleyerek tansiyonu düşürmeye yardımcı olduğunu belirtiyor.
Özellikle içerisinde bulunduğumuz bu pandemi sürecide, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve damar sertliğini önlemede önemli bir görev üstlenen kuru yemişlerin düzenli tüketilmesi gerektiği belirtiliyor" diye konuştu.