ÇİFTLİK BALIKLARI
Ekim 2016 tarihli bir çalışmada, çiftlik somonundaki omega-3 seviyelerinin hızla düştüğünü ve 5 yıl önceki seviyelerinin yarısı olduğunu kanıtlandı. Besin kaybının sebebinin bir kısmı da somon çiftliği yeminin, daha az öğütülmüş hamsi içermesi. New York Üniversitesi araştırmacıları, çiftlikte yetiştirilen somonlardaki dioksin seviyelerinin yabani somonlardan 11 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Çevresel kirleticiler, kanser, organ hasarı ve bağışıklık sistemi fonksiyon bozukluğu ile de bağlantılı. Farelere yedirilen somonunun aslında kilo aldırdığı ve metabolik sendrom ve tip 2 diyabet semptomları riskinin artırdığı bulundu. Risk, çiftlik somonunda yüksek olan organik kirleticilerden kaynaklanıyor.