Zeytinyağı ve zerdeçal karışımının vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Antioksidan, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan bu karışım hastalıklara karşı adeta koruyucu bir kalkan olur. 1 kaşık zeytinyağına 1 tutam zerdeçalı atıp sabah aç karna tüketirseniz vücutta bulunan iltihaplardan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Antioksidan özellikler gösteren bu karışım sayesinde hücre hasarını önleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Sabahları bir kaşık tüketeceğiniz bu karışım sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur ve kabızlık vb. sindirim sorunlarının önlenmesini sağlar. Üstelik bu karışımı yalnızca sabah aç karna tüketmenize gerek yok. Gün içerisinde yemeklerinize de ilave ederek faydalarından yararlanabilmeniz mümkün. Dilerseniz bu karışımın içerisine karabiber ekleyerek yemeklerinize katabilir, bağışıklığı güçlendirerek kanser riskini azaltabilirsiniz.